Wielkanocny stół. Pomysły i przepisy na świąteczne dekoracje (ZDJĘCIA)

Redakcja
Wielkanocny stół jest wizytówką każdego domu w czasie świąt. Podpowiadamy, jak go przystroić tak, by zrobił na gościach dobre wrazenie i na długo zapadł w pamięć.

Wielkanocny stół powinien być wiosenny i skupiony na naturze. Dlatego najczęściej jako dekoracje pojawiają się kwiaty i rośliny. Wśród najpopularniejszych należą żonkile, tulipany, hiacynty i krokusy. Często możemy spotkać również zasiana rzeżuchę lub owies.

Tuż obok kwiatów główną rolę odgrywają oczywiście dekoracyjne jajka. Oprócz pisanek świąteczny stół zdobią także jajka gotowane w barwnym wywarze, czy takie obwiązane wstążkami lub włóczką.

Z tych wszystkich elementów chętni mogą skomponować również świąteczny stroik. Bazą do takowego może być pianka, jaką bez trudu dostaniemy w kwiaciarniach. Piankę można włożyć do szklanego naczynia, wydmuszki dużego jaja lub koszyczka. W piankę wbijamy już to, co nam się podoba: bazie, gałązki, piórka.

Meszki bolimuszki utrapieniem wakacji

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie