Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Puławy. Z hali targowej na wiosenny obiad. Zobacz zdjęcia

Hanna Bednarzewska
Kolorowe warzywa i owoce pyszniące się na stołach i w skrzynkach zachęcają do ugotowania lekkiego wiosennego obiadu. Można więc wybierać w bogatej ofercie puławskiej hali targowej przy ulicy Piaskowej.

Najdroższe są pierwsze tegoroczne truskawki.

W zależności od wielkości łubianki trzeba za nie zapłacić od 10 do 35 zł.

Główka sałaty kosztuje od 2 do 2,50 zł, pęczek rzodkiewki 2,50 zł.

Kilogram młodych ziemniaków z importu kosztuje 6 zł.

Kilogram młodej cebuli cukrowej - 10 zł, a zwykłej 8 zł.

Pomidory można kupić w cenie od 5 do 12 zł za kilogram w zależności od gatunku i koloru.

Kilogram ogórków gruntowych kosztuje 7 zł. Za ogórki „węże” trzeba zapłacić 5 zł za kilogram.

Pęczek zielonych szparagów kosztuje 10 zł, tyle samo co kilogram szpinaku.

Kilogram ubiegłorocznych jabłek czy gruszek to wydatek rzędu 5 zł, główka młodej kapusty od 3,50 do 4,50 zł.

od 12 lat
Wideo

Wybory samorządowe 2024 - II tura

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pulawy.naszemiasto.pl Nasze Miasto