MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości...
fot. Jill Wellington/pixabay.com

Najzdrowsze i najsmaczniejsze jajka. Które są lepsze – sadzone czy jajecznica? Przyrządź je w ten sposób, aby wydobyć z nich cenne wartości

Miejsce 4. Jajka sadzone

Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości tłuszczu, dzięki temu nie tracą wartości odżywczych. Mogą jednak stać się ciężkostrawne jeśli wchłoną za dużą ilość tłuszczu, dlatego najlepiej smażyć je na łyżeczce oleju roślinnego np. rzepakowego czy słonecznikowego. Jajka sadzone należy rozbijać na dobrze nagrzaną patelnię i olej, a po usmażeniu od razu zdjąć z patelni, aby wchłonęły jak najmniej tłuszczu.

Zobacz również

Shintai Day Spa Radom zorganizowano Dzień Otwarty. Wiele atrakcji [ZDJĘCIA]

NOWE
Shintai Day Spa Radom zorganizowano Dzień Otwarty. Wiele atrakcji [ZDJĘCIA]

59-letni gwiazdor znowu zostanie ojcem! Będzie to jego czwarte dziecko!

HIT DNIA
59-letni gwiazdor znowu zostanie ojcem! Będzie to jego czwarte dziecko!

Polecamy

Klęska na maturze z historii. Poziom rozszerzonych egzaminów przerasta maturzystów

Klęska na maturze z historii. Poziom rozszerzonych egzaminów przerasta maturzystów

Magiczny napój na wzdęcia podczas upałów. Masz go w swojej kuchni

Magiczny napój na wzdęcia podczas upałów. Masz go w swojej kuchni

Volvo nie ustąpiło pierwszeństwa ciężarówce. Kierowca i dwie pasażerki w szpitalu

Volvo nie ustąpiło pierwszeństwa ciężarówce. Kierowca i dwie pasażerki w szpitalu