MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Kiedyś wieża ciśnień, dziś obserwatorium astronomiczne z tarasem widokowym [ZDJĘCIA]

Kiedyś wieża ciśnień, dziś obserwatorium astronomiczne z tarasem widokowym [ZDJĘCIA]

Polski obrońca z golem w ostatniej kolejce Eredivisie. Teraz misja Euro 2024?

Polski obrońca z golem w ostatniej kolejce Eredivisie. Teraz misja Euro 2024?

Polecamy

Tygodniowy przegląd prasy w Puławach, (12.05-18.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Puławach, (12.05-18.05.2024)

Tragiczny finał poszukiwań. Ciało mężczyzny znaleziono przy rzece

Tragiczny finał poszukiwań. Ciało mężczyzny znaleziono przy rzece

Nowa miotła dopiero się rozpędza. Zamojskie TBS ma nowego szefa

Nowa miotła dopiero się rozpędza. Zamojskie TBS ma nowego szefa