MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Z podanego przepisu przygotujesz 8-10 szaszłyków....
fot. pixcode/pixabay

Jak zrobić szaszłyki na grilla? Podajemy przepisy na wersje warzywne, drobiowe i z wędzonym tofu. Można przygotować je również w piekarniku

Szaszłyki drobiowe

Z podanego przepisu przygotujesz 8-10 szaszłyków.

Składniki:

• 250 g piersi z kurczaka,
• 2 czerwone papryki,
• 2 cebule,
• 10 pieczarek,
• oliwa z oliwek do polania,
• zioła i przyprawy,
• wykałaczki do szaszłyków.

Przygotowanie:

Mięso należy pokroić w dość dużą kostkę. Paprykę trzeba umyć i również pokroić, pieczarki przekroić na cztery części, a cebulę na osiem. Na wykałaczkę zaczynamy nadziewać mięso, cebulę, pieczarki i paprykę. Całość powtarzamy 2-3 razy, w zależności od wielkości kawałków. Tak przygotowane szaszłyki skrapiamy oliwą z oliwek i przyprawiamy ulubionymi ziołami. Pieczemy na grillu do momentu, aż mięso będzie miękkie.

Zobacz również

Kanibalizm na czerwonym dywanie. Film o rozpuście i dewiacjach podbija Cannes

Kanibalizm na czerwonym dywanie. Film o rozpuście i dewiacjach podbija Cannes

Korona - Ruch LIVE! Nadzieja umiera ostatnia. Muszą wygrać

Korona - Ruch LIVE! Nadzieja umiera ostatnia. Muszą wygrać

Polecamy

Uczniowie zaskoczeni po maturze z geografii. „Myślałam, że się popłaczę”

AKTUALIZACJA
Uczniowie zaskoczeni po maturze z geografii. „Myślałam, że się popłaczę”

Szkoła w Chmurze przestaje być bezpłatna. Jak przebiega rekrutacja?

Szkoła w Chmurze przestaje być bezpłatna. Jak przebiega rekrutacja?

Pęka ci głowa? Możesz chorować na dolegliwość, która dotyka 4 na 10 Polaków

Pęka ci głowa? Możesz chorować na dolegliwość, która dotyka 4 na 10 Polaków