MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na talerzu pojawia się coraz więcej nietypowych kolorów. Nie...
fot. Rohtopia/123RF

Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!

Niebiesko, fioletowo i zielono

Na talerzu pojawia się coraz więcej nietypowych kolorów. Nie pochodzą jednak od sztucznych barwników, tylko od całkowicie naturalnych superfoods. Niebieski kolor zapewniają algi spirulina lub kwiaty klitorii terateńskiej, fioletowy – afrykańska śliwka ube, jagody açai lub maqui czy kwiat hibiskusa, zielony – sproszkowane liście moringi lub zielonej herbaty (matcha) czy algi chlorella. Wszystkie są źródłem antyoksydacyjnych pigmentów, które działają przeciwzapalnie i antystarzeniowo.

Zobacz również

Zespół Kult na Dniach Augustowa. Niezapomniany koncert na Błoniach nad Nettą

Zespół Kult na Dniach Augustowa. Niezapomniany koncert na Błoniach nad Nettą

Dni Radomska 2024. Gorący koncert Baranovskiego w ulewnym deszczu. FILM, ZDJĘCIA

Dni Radomska 2024. Gorący koncert Baranovskiego w ulewnym deszczu. FILM, ZDJĘCIA

Polecamy

Więcej małych oddziałów. Klasy jednoosobowe to przyszłość polskiej szkoły?

Więcej małych oddziałów. Klasy jednoosobowe to przyszłość polskiej szkoły?

Naprawa pochłonie około 30 tys. zł. Prace potrwają miesiąc, a może dłużej

Naprawa pochłonie około 30 tys. zł. Prace potrwają miesiąc, a może dłużej

Epidemia e-papierosów w polskich szkołach. Trzeba bić na alarm!

Epidemia e-papierosów w polskich szkołach. Trzeba bić na alarm!