Składniki:
- 2 piersi z kurczaka,
- 3 łyżki oleju,
- 5 łyżek mąki ziemniaczanej,
- 1 łyżka sosu sojowego,
- 1 łyżka sosu chilli,
- 3 jajka,
- 1 czerwona cebula pokrojona w kostkę,
- 1 łyżeczka majeranku,
- 1 łyżeczka słodkiej papryki,
- miód, sól, pieprz.
Zobacz też: Wrocławski obiadek - gołąbki rybne
Przygotowanie:
Do miski wkładamy umyte, oczyszczone i pokrojone w dużą kostkę piersi z kurczaka, dodajemy jajka, olej, mąkę, sos sojowy i chili, cebulę, przyprawy i miód. Wszystko dobrze mieszamy, przykrywamy i zostawiamy w lodówce na noc. Nazajutrz wyjmujemy mięso z marynaty i smażymy na głębokim oleju. Podajemy z sosem czosnkowym.
Zobacz też inne przepisy na WROCŁAWSKI OBIADEK
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?