Wydawałoby się, że niemal każdy rodzaj żywności można trzymać w lodówce – może oprócz produktów sypkich. Okazuje się jednak, że tak nie jest. Niskie temperatury nie sprzyjają niektórym warzywom, np. pomidorom, cebuli, ziemniakom, czosnkowi. Ponadto nie powinniśmy przechowywać w lodówce bazylii. Lepiej jest również trzymać na półce, w pokojowej temperaturze, kawę i miód. Ostre sosy również nie wymagają tego, aby przechowywać je w chłodzie. Jeśli chcemy na dłużej zachować świeżość chleba, zrezygnujmy z wkładania go do lodówki.
WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl
Wsparcie redakcyjne od:
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?