Składniki:
- szklanka ugotowanej białej fasolki
- 200 g pieczonej lub wędzonej piersi z kurczaka
- winne jabłko
- pomarańcza
- łyżeczka płynnego miodu
- 2–3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
sos:
- 3 łyżki majonezu
- łyżka soku z cytryny
- łyżeczka cukru pudru
- sól, pieprz
- szczypta pieprzu cayenne
Przygotowanie:
Składniki sosu starannie mieszamy i lekko schładzamy.
Dokładnie obraną pomarańczę kroimy w kostkę, usuwamy pestki, jabłko obieramy, kroimy w słupki i skrapiamy sokiem z cytryny. Łączymy z pomarańczą, mieszamy z miodem. Mięso kroimy w kostkę, łączymy z owocami i fasolką, polewamy sosem, mieszamy, posypujemy posiekaną natką.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?