Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Siemiatycka sałatka fasolowa

[email protected]
Składniki: - szklanka ugotowanej białej fasolki - 200 g pieczonej lub wędzonej piersi z kurczaka - winne jabłko - pomarańcza - łyżeczka płynnego miodu - 2–3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki sos: - 3 ...

Składniki:
- szklanka ugotowanej białej fasolki
- 200 g pieczonej lub wędzonej piersi z kurczaka
- winne jabłko
- pomarańcza
- łyżeczka płynnego miodu
- 2–3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

sos:
- 3 łyżki majonezu
- łyżka soku z cytryny
- łyżeczka cukru pudru
- sól, pieprz
- szczypta pieprzu cayenne

Przygotowanie:
Składniki sosu starannie mieszamy i lekko schładzamy.
Dokładnie obraną pomarańczę kroimy w kostkę, usuwamy pestki, jabłko obieramy, kroimy w słupki i skrapiamy sokiem z cytryny. Łączymy z pomarańczą, mieszamy z miodem. Mięso kroimy w kostkę, łączymy z owocami i fasolką, polewamy sosem, mieszamy, posypujemy posiekaną natką.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto