Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na filet łososia norweskiego zapiekanego w papilocie ziemniaczanym

KL, oprac.: DS
Przepis na filet łososia norweskiego
Przepis na filet łososia norweskiego Archiwum hotelu Lublinianka
Tym razem Artur Góra z restauracji BelEtage zdradza przepis na filet łososia norweskiego zapiekanego w papilocie ziemniaczanym.

Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom

Przepis na filet łososia norweskiego zapiekanego w papilocie ziemniaczanym

Składniki:
150 g filetu z łososia bez skóry
1 ziemniak obrany
masło klarowane
cytryna
szklanka białego wytrawnego wina
śmietana 30%
sól. pieprz

Sposób przygotowania:
Na folii aluminiowej układamy cienko pokrojone plastry ziemniaka, kładziemy rybę i zawijamy. Wkładamy na 10 min do lodówki. Następnie rozwijamy z folii i smażymy na patelni na klarowanym maśle przez trzy minuty z obu stron.

Koper włoski dusimy na wolnym ogniu, następnie obsmażamy na maśle. Dodajemy sok cytrynowy, redukujemy białe wino ze skórką cytryny i szafranem oraz dodajemy śmietankę.


Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka

Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto