Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na chrust drobiowy

KL
Przepis na chrust drobiowy
Przepis na chrust drobiowy Jacek Babicz
Restauracja "Sielsko Anielsko" poleca przepis na chrust drobiowy.

Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom

Przepis na chrust drobiowy

Składniki:
2 piersi z kurczaka pokrojone w kostkę
3 łyżki oleju
5 łyżek mąki ziemniaczanej
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka sosu sojowego chilli
3 jajka
1 cebula czerwona pokrojona w kostkę
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka słodkiej papryki
odrobina miodu
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Do miski wkładamy piersi piersi z kurczaka, dodajemy jajka, olej, mąkę, sosy sojowe, cebulę, przyprawy i miód. Wszystko dobrze mieszamy i zostawiamy w lodówce na noc. Na drugi dzień wyjmujemy mięso z marynaty i smażymy na głębokim oleju. Podajemy z sosem czosnkowym.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto