Składniki:
kurki, cebula, masło, śmietana, makaron - najlepiej wstążki, sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Kurki należy obgotować.
Następnie na patelni roztapiamy masło, zrumieniamy pokrojoną drobno cebulę i dodajemy grzyby. Po przesmażeniu kurek całość zalewamy śmietaną i gotujemy na patelni około 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
Gotujemy makaron zgodnie z zaleceniem i układamy z niego wianek na talerzu. Środek wianka wypełniamy kurkami. Doskonałym elementem dekoracyjnym jest kompozycja z pomidorów.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Polski samolot musiał nagle lądować na Islandii. Nerwowa sytuacja na pokładzie
- Gwiazdy „Pulp Fiction” na 30. rocznicy premiery filmu. Niektórych zabrakło
- Kokosanka pingwinem roku. Ptak z gdańskiego zoo bije rekordy popularności
- Sto dni do rozpoczęcia Igrzysk Olimpijskich w Paryżu. Co mówią mieszkańcy Paryża?